Как да

Как да синхронизирате данни между Mac, компютри и NAS по целия свят

Как да синхронизирате данни между Mac, компютри и NAS по целия свят

Въпреки че BitTorrent често се свързва с незаконно споделяне на файлове, в BitTorrent Sync няма нищо незаконно. Това е сигурно и лесно синхронизиране на данни!

Основната идея е да използвате BitTorrent Sync, за да имате абсолютно еднакви данни на всичките си устройства - те дори са стартирали мобилен проект.

Синхронизацията се осъществява чрез шифровани Peer-To-Peer връзки. Между тях няма сървъри, които да видят вашите данни (мисля за PRISM).

1. Инсталирайте BT Sync

Изтеглете BitTorrent Sync от http://labs.bittorrent.com/experiments/sync.html (просто google BitTorrent Sync)

Предлага се за Mac, Windows, Linux & N (etwork) A (ttached) S (torage) устройства

2. Синхронизирайте папка

След като го инсталирате, можете да добавите папки към BitTorrent Sync, които искате да синхронизирате.

Добавянето на папка е доста лесно. Генерирайте тайна и изберете папката, която искате да синхронизирате.

Няма ограничение в случай на размер на файл или папка. (Една от моите папки, които поддържам в синхрон, е 1,5 терабайта данни ....)

За да синхронизирате тази папка на друго устройство, просто копирайте тайната и я поставете на другото устройство в BitTorrent sync и (изненада) изберете папка. И двете машини веднага ще започнат да се синхронизират!

В случай че има грешка в синхронизирането, тъй като един и същ файл е редактиран офлайн на различни устройства, BitTorrent Sync ще създаде и двете версии на този файл на всички машини, за да можете да ги обедините!

3. Още опции за споделяне

Щракнете с десния бутон върху папка и изберете „Показване на предпочитанията за папка“, за да изведете повече опции за споделяне. Ще ги обясня в следващите стъпки.

В случай, че искате да споделите данни с приятели, но не искате те да могат да променят данните, ще намерите и „Тайната само за четене“, която можете да използвате за споделяне.

... и в случай, че не искате те да предават тайната, можете да генерирате „Еднократни тайни“, които само един човек ще може да използва в рамките на следващите 24 часа

4. Автоматично стартиране на BT Sync

Трябва да активирате „Стартиране на BitTorrent Sync при стартиране на Mac (или PC или NAS)“, така че приложението също да работи след изключване или рестартиране.

Отсега нататък, докато имате локална мрежа или интернет връзка, BT Sync ще поддържа вашите файлове синхронизирани на всичките ви устройства

Автоматично. Сигурно. Безплатно. Всяка Filesize. По света. Лесен за използване.


Гледай видеото: MASSIVE Apple Silicon Redesign Leaks: 1416 MBP u0026 MORE! (Октомври 2021).